Corine en Marc zijn beide afkomstig uit gepassionneerde lanbouwgezinnen uit onze streek.
Installatie in Bierwart
Marc en Corine vestigen zich in de boerderij "Ferme du Vieux Tilleul". Naast het telen van tarwe en suikerbiet ontwikkeld Corine het kweken en het bewerken van de "Escargots Petits-Gris.
maart 17
Het Merk ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR®
Het Merk ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® wordt gedeponeerdt om een identiteit te geven aan het product die uitsluitend op de Ferme du Vieux Tilleul te Bierwart wordt gemaakt.
maart 17
Nieuwe werkplaats
de ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR worden groot. Een nieuwe werkplaats worden gebouwd om aan de Europese normen te voldoen. In de nieuwe keuken vind men onder andere een autoclaaf, grote.
maart 17
Pompoenen
Marc en Corine diversifiëren nogmaals. Er worden pompoenen en sierpompoenen geplant.
maart 17
Pastinakenteelt
De hoeve zet een destijds vergeten groenten weer in het licht : de pastinaak
maart 17
Ferme du Vieux Tilleul BVBA
Om zich op een stevige handelstructuur te steunen richten Marc en Corine de Ferme du Vieux Tilleul BVBA op.
maart 17
FCE – VVB & Slow food
Corine sluit aan bij de vereniging van de vrouwelijke bedrijfsleiders (VVB), een Internationale vereniging die actie voert voor het vrouwelijk ondernemersschap. Corine wordt ook actief lid van SLOWFOOD. Een vereniging.
maart 17
Peterseliewortel en rammenas
De gamma vergeten groenten wordt breder met de teelt van peterseliewortel en rammenas.
maart 17
25 jaren van de Petits-Gris
De ESCARGOTS PETITS GRIS de NAMUR vieren hun 25 jaar bestaan. Doorheen de jaren werden de ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® een referentie bij Belgisch en Hollandse Koks. Deze twijfelen niet.
maart 17
Omvorming naar Biologische landbouw
De twee zonen werpen zich in de avontuur. Het is het begin van de omvorming naar Biologische landbouw.
maart 17
De eerste oogst met de BIO label
De eerste oogst met de BIO label is er! De Hoeve winkel gaat open.
maart 17
Kook onze producten
Ontdek onze recepten. U kan onze groenten en slakken gemakkelijk thuis klaarmaken.