De Petit-gris : de malste en meest smaakvolle escargot
De naam “Escargots Petit-Gris de Namur®” verwijst naar Petit-Gris-slakken die exclusief worden verwerkt op de Ferme du Vieux Tilleul in Bierwart. Deze slakken worden met de grootste zorg uit hun schelp gehaald en gewassen. Deze fase maakt het mogelijk om een eerste kwaliteitscontrole uit te voeren op de slakken uit hun schelp.
Volgens een oude recept, sudderen de Escargots Petits-Gris in verse groentebouillon met met witte wijn. De bereiding geeft ze al hun smaak.
Om een optimale conservatie te garanderen zonder additieven of bewaringsmiddelen worden de escargots een korte tijd op hoge temperatuur gekookt. Zo blijven ze mals en behouden ze hun subtiele smaak.
Voor de professionele van de Horeca sector.
De Ferme du Vieux Tilleul biedt een gamma producten die uitsluitend voor de wereld van de Horeca bestemdt is.
Het product van de hoeve tot op uw tafel!
U bent een voortreffelijke of beginnende kok. U hebt zin in het ontdekken van streekprodukten of gewoon om plezier te beleven. De Ferme du Vieux Tilleul biedt u talrijke bereidingen op basis van Escargots Petits-Gris de Namur®. De recepten zullen al uw hongers stillen… Aan tafel!
Escargots Petits-Gris de Namur® met sauce
Onze klanten maken talrijke smaakvolle gerechten klaar. Dit heeft ons ertoe gebracht om zelf ook recepten voor te bereiden. Dankzij hun tips hebben we een gamma kant-en-klaar-gerechten kunnen ontwikkelen. De schotels met verschillende sausen: kleine groenten, Porto-Cognac of de onomkoombare Bourgondische looksaus,… zijn vaacum verpakt.
1.Bladerdeeg met champignons-porto-cognac saus
2.Champignons met Bourgondische saus
Schotel van 8 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® in champignons met bourgondische saus. (Lookboter)
3.Schelpen met bourgondische saus
Schotel van 9 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® in schelpen met bourgondische saus (lookboter)
1.Bladerdeeg met bourgondische saus
Schotel van 8 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® in bladerdeegkoekje met bourgondigsche saus (lookboter)
2.Croquille met Bourgondische saus
Schotel van 9 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® in een koekenschelp met bourgondische saus (lookboter)
3.ballottines van baksteenfolie met komijn en olijven
Plaat van 8 Petits-Gris slakken in bundels baksteenblad met komijn en olijven
1.Petit-Gris met vert pré saus
Schotel van 8 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® met vert pré saus
2.Room en kleine groenten
Schotel van 8 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® met roomsaus en kleine groenten
3.Entre Sambre et Meuse
Schotel van 8 ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® met entre sambre meuse saus
ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® IN BOKALEN
Bocal de 24 escargots
Petits-Gris de Namur
Gesteriliseerd in kookvocht, kunnen de bokalen tot 6 maaden koel bewaard worden.
Bocal de 48 escargots
Petits-Gris de Namur
Gesteriliseerd in kookvocht, kunnen de bokalen tot 6 maaden koel bewaard worden.
Bereid onze producten
Ontdek gemakkelijke recepten om onze groenten en ESCARGOTS PETITS-GRIS de NAMUR® thuis voor te bereiden.
Waar vind je onze slakken?
Abonneer u aan onze newsletter
Gunstige diëtetische effecten van de escargots
Escargots eten heeft gunstige effecten op uw gezondheid. De slak is een aards weekdier die lijkt op zeesschaaldieren. Het bevat weinig calorieën (70kcal/100g) en bevat 16% eiwitten van uitstekende kwaliteit, weinig vetten en suikers. Het is ook een interessante bron van ijzer, calcium, fosfor en koper. Naast het genot dat zijn smaak geeft, is het bijzonder rijk in magnesium.
Rijk aan onverzadigde vetzuren omega 3, bevat de slak geen cholesterol. Het zou deel maken van de ingredienten die hart en vaatziektes vermijdt. Ze worden trouwens veel gebruikt in mediteraanse diëten.
Voedingswaarden
100 gr slakken bevat 70kcal.
Water : 79gr. Eiwitten : 16gr. Suikers : 2gr. Vetten : 1gr. Cholesterol : 0gr. Kalium : 0mg. Magnesium : 250mg. Fosfor : 0mg. Calcium : 170mg. Zink : 2,5mg. Koper : 0,4mg. Iode : 6 microgram. Ijzer : 3,5mg. Vitamine B1 : 0mg. 2317/Vitamine B2 : 0mg. Vitamine B6 : 0 mg. Niacine : 0µg. Folates : 0µg. Vitamines B12 : 0 mg. Vitamine C : 15mg.